jack_tanner
Flexera beginner

Problem when activating an FNE application when running VPN GlobalProtect

Hi there,
One of our users has reported the following issue with our FNE enabled 32-bit ChemDraw product, running on Windows 10 64-bit, linked with: flexnet_client-xt-c-i86_windows-2017.02.0
and VPN 'GlobalProtect':
https://www.paloaltonetworks.com/products/globalprotect
They:
- start the VPN
- run ChemDraw and activate - this works fine
- stop the VPN
- run ChemDraw:
BUG: Activation Error System machine type does not match machine type.
Expected behavior: ChemDraw runs with or without VPN, as it does with other VPNs.

The HostID reported with and without the VPN are the same as each other.
I checked the FNO live system for this Host ID and it had for the device:
VirtualizationAmazon   EC2
Virtualization Details   VirtualMachineName
so it appears that with VPN started, Flexera is considering the machine to be virtual.

Can Flexera confirm if this is a known bug? Is there already a fix or workaround?
If not, can it be please be considered for a future fix.

0 Kudos
2 Replies
jberthold
Revenera Moderator Revenera Moderator
Revenera Moderator

Re: Problem when activating an FNE application when running VPN GlobalProtect

Hi @jack_tanner ,

Could you please submit a support ticket so this can be appropriately managed? 

Thx,

Jim

0 Kudos
jack_tanner
Flexera beginner

Re: Problem when activating an FNE application when running VPN GlobalProtect

Ticket raised as: https://community.flexera.com/t5/crmsupport/casepage/issue-id/02375596/issue-guid/5001M00001fkDiXQAU...

Sorry for originally adding this in the wrong place.
0 Kudos