wheelswiemann
Level 3

SQL Server 2005 sp2 prereq

Any one else notice that when the prerequisites are installing on windows xp.. there is an indefinite progress bar that runs... however when you install on vista the progress bar is blank... I would love to have this be an indefinite progress bar on both os's anyone have any ideas???
Labels (1)
0 Kudos
4 Replies
MichaelU
Level 12 Flexeran
Level 12 Flexeran

Are you installing this as a setup prerequisite or a feature prerequisite? The lack of indefinite progress on Vista for the feature prerequisite case is being tracked as IOC-000072272, but AFAIK setup prerequisites are not known to have this problem.
0 Kudos
wheelswiemann
Level 3

THe problem with setup prereqs is that they install the prereqs before a user is presented with any sort of license agreement or anything...

so yes this is a feature prereq.
0 Kudos
MichaelU
Level 12 Flexeran
Level 12 Flexeran

Right, understood; we don't have anything better at this time. I mostly wanted to be sure you weren't describing breakage in previously working functionality.
0 Kudos
AaronM
Level 6

Attached are two screen shots, one of XP and one of Vista SP1 with all updates.

Three reasons in particular are the driving force to prefer feature prerequisites over setup prerequisites:
1. If the feature that needs the pre-req is not installed, don't want the pre-req installed either
2. Having the pre-reqs installed within the main installation is visually more cohesive to the user
3. Do not want to install anything before user agrees to license agreement

Michael - You mentioned that this is being tracked as IOC-000072272. Is there any way for customers to see the status of this request?

Is an administrator of the forum able to change this thread's title to be "Feature prerequisites do not show progress on Vista"? That may help others who are experiencing the same thing as it is not isolated to the SQL Server 2005 pre-req.
0 Kudos