cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Highlighted
kirangiri123
Pilgrim

Install failure in Windows64 bit in System Account

Hello,

I am having this weird issue while installing my installer( setup.exe) in windows 7 64 bit using system account.

It is working perfectly when I install it in user account.

I tried debugging it by enabling voicewarmup logs. Looks like setup.exe is extracting the msi into c:\windows\temp\. But, while executing it is using the path C:\Windows\system32\config\systemprofile\AppData\Local\Downloaded Installations\.

I tired looking around the internet without any luck. Please find the logs below.

Any help on this is really appreciated.

-Kiran

=== Verbose logging started: 12/7/2011 16:58:52 Build type: SHIP UNICODE 5.00.7600.00 Calling process: C:\Windows\SysWOW64\MSIEXEC.EXE ===
MSI (c) (28:84) [16:58:52:884]: Resetting cached policy values
MSI (c) (28:84) [16:58:52:884]: Machine policy value 'Debug' is 7
MSI (c) (28:84) [16:58:52:884]: ******* RunEngine:
******* Product: C:\Windows\system32\config\systemprofile\AppData\Local\Downloaded Installations\{F8BEA000-0FB2-43DD-82F8-7E9AC9420CC9}\_____.msi
******* Action:
******* CommandLine: SETUPEXEDIR="" SETUPEXENAME="setup.exe"
MSI (c) (28:84) [16:58:52:885]: Client-side and UI is none or basic: Running entire install on the server.
MSI (c) (28:84) [16:58:52:885]: Grabbed execution mutex.
MSI (c) (28:84) [16:58:52:891]: Cloaking enabled.
MSI (c) (28:84) [16:58:52:891]: Attempting to enable all disabled privileges before calling Install on Server
MSI (c) (28:84) [16:58:52:896]: Incrementing counter to disable shutdown. Counter after increment: 0
MSI (s) (00:EC) [16:58:52:899]: Running installation inside multi-package transaction C:\Windows\system32\config\systemprofile\AppData\Local\Downloaded Installations\{F8BEA000-0FB2-43DD-82F8-7E9AC9420CC9}\____.msi
MSI (s) (00:EC) [16:58:52:899]: Grabbed execution mutex.
MSI (s) (00:A4) [16:58:52:901]: Resetting cached policy values
MSI (s) (00:A4) [16:58:52:901]: Machine policy value 'Debug' is 7
MSI (s) (00:A4) [16:58:52:901]: ******* RunEngine:
******* Product: C:\Windows\system32\config\systemprofile\AppData\Local\Downloaded Installations\{F8BEA000-0FB2-43DD-82F8-7E9AC9420CC9}\_____.msi
******* Action:
******* CommandLine: SETUPEXEDIR="C:\ProgramData\McAfee\Common Framework\Current\S_NETCLN1000\Install\0409" SETUPEXENAME="setup.exe" CURRENTDIRECTORY="" CLIENTUILEVEL=3 CLIENTPROCESSID=2088
MSI (s) (00:A4) [16:58:52:901]: Note: 1: 2203 2: C:\Windows\system32\config\systemprofile\AppData\Local\Downloaded Installations\{F8BEA000-0FB2-43DD-82F8-7E9AC9420CC9}\_____.msi 3: -2147287037
MSI (s) (00:A4) [16:58:52:901]: MainEngineThread is returning 3
MSI (s) (00:EC) [16:58:52:902]: User policy value 'DisableRollback' is 0
MSI (s) (00:EC) [16:58:52:902]: Machine policy value 'DisableRollback' is 0
MSI (s) (00:EC) [16:58:52:902]: Incrementing counter to disable shutdown. Counter after increment: 0
Labels (1)
0 Kudos
2 Replies
MichaelU
Pilgrim

Re: Install failure in Windows64 bit in System Account

The problem is due to 64-bit folder redirection. We cache to the system account's LocalAppDataFolder which is redirected to a 32-bit version because it's under C:\Windows\System32; but then we tell Windows Installer to install it and it looks in the non-redirected 64-bit location instead.

I'm not sure what the best fix is as this time. One option might be to use an alternate cache location such as the ProgramData folder.
0 Kudos
TurboFisch
Pilgrim

Re: Install failure in Windows64 bit in System Account

Apparently, this has not been fixed in 2013 either.
0 Kudos