ragava28
Level 4

Install Shield 2016 premier SP1 - Advanced UI installer using Azure CI not working in few machines

Hi All,
We have built an installer using Install Shield 2016 premier SP1 - Advanced UI Project. This installer is working only on few machines and giving the below error on few machines. Working & non-working machines have the same image of the Operating system.

Observations so far are:
If we create an Installer manually in our local machine then it is working fine in all the machines. but If we create it using Azure CI Pipeline ( using C:\Program Files (x86)\InstallShield\2016\System\IsCmdBld.exe ) then we are getting this issue.

I was only able to verify the version(2016) installed in both places, which is the same. Am I missing anything in the case of Azure CI Pipeline or IsCmdBld.exe ? Any thoughts on this situation.

For comparing both systems,  I was trying to find any command which we can use to get the details( Highlighted in screenshot) of Install Shield installed in the Azure server, as I didn't have access to the physical server.

Screenshot_2.png


Event viewer Messsage :
Faulting application name: _is4811.exe, version: 2.4.0.1, time stamp: 0x5906bdf7
Faulting module name: Setup_UI.dll, version: 23.0.0.511, time stamp: 0x5906be93
Exception code: 0xc0000005
Fault offset: 0x0004176c
Faulting process id: 0x25fc
Faulting application start time: 0x01d716a51b1a0f54
Faulting application path: C:\Users\KBOXA1~2\AppData\Local\Temp\{A6456011-6339-40E7-B3E7-564C520B4315}\_is4811.exe
Faulting module path: C:\Users\KBOXA1~2\AppData\Local\Temp\{7CC80D53-1E18-4D64-B761-641F7D583D65}\Setup_UI.dll
Report Id: 2ff7091e-0fa0-42b9-9a0b-f15b41144b43
Faulting package full name:
Faulting package-relative application ID:



Labels (1)
0 Kudos
2 Replies
shunt
Revenera Moderator Revenera Moderator
Revenera Moderator

What actual error is the installer giving during runtime? 

Do you see any error message pop up in a message box? 

If you log the installation are there any error? https://community.flexera.com/t5/InstallShield-Knowledge-Base/Logging-an-MSI-Installation/ta-p/4323

Are all the build files available locally on the Azure machine or are you building from the network?

0 Kudos

we don't see any run time errors.  when we click on installer, mouse is in busy mode for few minutes. after that nothing happens. in Event viewer we see this error.

I tried the command in the article for log file . but we are not getting any log file at all. Command we tried is .

D:\SharedFolder\claritiUniversalInstaller.2.4.0-beta.1_18.exe /v"/l*vx \"D:\SharedFolder\package.log\""
 
In Event Viewer, we consistently get this message.
 

Event viewer Messsage :
Faulting application name: _is4811.exe, version: 2.4.0.1, time stamp: 0x5906bdf7
Faulting module name: Setup_UI.dll, version: 23.0.0.511, time stamp: 0x5906be93
Exception code: 0xc0000005
Fault offset: 0x0004176c
Faulting process id: 0x25fc
Faulting application start time: 0x01d716a51b1a0f54
Faulting application path: C:\Users\KBOXA1~2\AppData\Local\Temp\{A6456011-6339-40E7-B3E7-564C520B4315}\_is4811.exe
Faulting module path: C:\Users\KBOXA1~2\AppData\Local\Temp\{7CC80D53-1E18-4D64-B761-641F7D583D65}\Setup_UI.dll
Report Id: 2ff7091e-0fa0-42b9-9a0b-f15b41144b43
Faulting package full name:
Faulting package-relative application ID:

 

in Azure machine , only nuget packages related to the application we are getting from nuget store. rest of the files are in system itself. 

 
0 Kudos