sneglscu
Flexera beginner

Auto-repair disgnostic

Jump to solution

Our application is packaged as an InstallScript project.

We use InstallShield 2020 R3.

After installing our application, a reboot is needed.

With recent builds, an “auto-repair” is triggered after reboot.

As far as I can tell, no files or registry keys are missing.

If the setup wizard is canceled, the application works just fine.

We are at a loss what triggers the auto-repair. Are there any tools to diagnose what resource is missing?

 

Labels (1)
0 Kudos
1 Solution

Accepted Solutions
varul
Revenera
Revenera

Re: Auto-repair disgnostic

Jump to solution

Yes, the issue started happening from IS2020R3, 

I said it will be fixed in our next upcoming release(Not in 2020R3), which is under development now.

 

View solution in original post

0 Kudos
5 Replies
varul
Revenera
Revenera

Re: Auto-repair disgnostic

Jump to solution
What do you mean by auto repair, you are seeing a maintenance dialog? Please share the screenshot
0 Kudos
sneglscu
Flexera beginner

Re: Auto-repair disgnostic

Jump to solution
 

Yes, setup wizard pops up in maintenance mode.

Screenshot attached.

0 Kudos
varul
Revenera
Revenera

Re: Auto-repair disgnostic

Jump to solution

We have a known issue with respect to this, and it will be fixed in our upcoming releases, you can check in our release notes for this master issue number IOJ-2179070

As a work around  you can try BATCH_INSTALL=TURE;

which will fix this issue.

 

 

0 Kudos
sneglscu
Flexera beginner

Re: Auto-repair disgnostic

Jump to solution

I cannot find IOJ-2179070 in the release notes.

Can you give me a link or a description of the issue?

Was the issue introduced in InstallShield 2020 R3? I haven't seen the auto-repair behavior with InstallShield 2020 plain.

Also, I noticed that  the SchemaVersion changed from 783 to 784 between InstallShield 2020 plain and 2020 R3. That’s unusual. I thought SchemaVersion only changed between major releases.

0 Kudos
varul
Revenera
Revenera

Re: Auto-repair disgnostic

Jump to solution

Yes, the issue started happening from IS2020R3, 

I said it will be fixed in our next upcoming release(Not in 2020R3), which is under development now.

 

View solution in original post

0 Kudos